Κυριακή 15/07/2018 Ενημερωτικός εκδοτικός συνεταιρισμός 25 C° Θεσσαλονίκη
 • Δεν ήξερε για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 • Κατηγορία: Σχόλια Δημοσίευση 12/09/2017 - 23:41
  Τελευταία ενημέρωση 12/09/2017 - 23:42
 • Ίσως η πιο σκληρή ερώτηση που υποβλήθηκε στον Παναγιώτη Λαφαζάνη κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΔΕΘ αφορούσε τη στάση συνδικαλιστών της ΛΑΕ στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη. Παραθέτουμε αυτούσια το επίμαχο τμήμα της ερώτησης και τη σχετική απάντηση.
  Χρήστο Αβραμίδη (για την εφημερίδα «Πριν»): «Χθες η παράταξη που πρόσκειται στη ΛΑΕ ψήφισε την παράταξη του ΠΑΣΟΚ για τη διοίκηση στο μεγαλύτερο παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, αυτό της Θεσσαλονίκης. Αλλοίωσε έτσι την ψήφο των εργαζομένων και υφαρπάχτηκε μια έδρα από την Αντικαπιταλιστική Αριστερά. Ποια σκοπιμότητα οδηγεί σε μια τέτοια στήριξη του συνδικαλισμού του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σε βάρος της μαχόμενης αριστεράς;»

  Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Όσον αφορά την ΑΔΕΔΥ, δεν το ξέρω αυτό. Εγώ σήμερα ήρθα στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχω πληροφορηθεί τι έχει γίνει ακριβώς στην ΑΔΕΔΥ. Βεβαίως με το που θα λάβουμε μια καλύτερη πληροφόρηση, μια ουσιαστικότερη πληροφόρηση εμείς θα τοποθετηθούμε.
  Σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε καμία συνεργασία και δεν μπορεί να έχουμε συνεργασία με το παραδομένες συμβιβασμένες και εργοδοτικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, όπως είναι η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ και η νέα παράταξη την οποία έχει διαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καμία συνεργασία και πουθενά. Το μέτωπό μας έχει σταθερή ταξική κατεύθυνση και η προσπάθειά μας είναι για ένα αγωνιστικό ταξικό μέτωπο με όλες τις δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος που έχουν ταξική αναφορά και ταξικό προσανατολισμό».

  Νωρίτερα πάντως ο κ. Λαφαζάνης είχε μιλήσει για την ανάγκη κοινής δράσης όλων των δυνάμεων της Αριστεράς και τη συνεργασία πάνω σε ένα ελάχιστο πρόγραμμα, που θα πρέπει και μπορεί να γίνει άμεσα. Αναφέρθηκε ονομαστικά στο «Σχέδιο Β», την «Πλεύση ελευθερίας» και το ΚΚΕ. Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είπε τίποτα.

 • Pressenger

  Pressenger ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  Ενημερωτικός Εκδοτικός
  Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

  Αγίας Σοφίας 94,
  τ.κ.: 54634
  τηλ.: 6974-557792
  inbox@pressenger.gr

  Σχετικά με το pressenger.gr

  Έτος ίδρυσης 2016
  Σχεδιασμός – ανάπτυξη:
  ομάδα pressenger.gr

  Μέλος του    

  Τα υπογεγραμμένα κείμενα
  απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

  Επιτρέπεται και παροτρύνεται
  η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή των κειμένων,
  αυτούσιων ή διασκευασμένων, με κάθε μέσο
  υπό τους όρους
  - αναφοράς στην πηγή προέλευσης (pressenger.gr)
  - διατήρησης του όρου ελεύθερης διάθεσης
  σε κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο.