• Μονόλογοι στο σανίδι

  Θεατρικές παραστάσεις των σπουδαστών του δημόσιου ΙΕΚ Θέρμης

 • Κατηγορία: Πολιτισμός Δημοσίευση 26/06/2017 - 11:48
  Τελευταία ενημέρωση 26/06/2017 - 11:50
 •  

  Την πρώτη γεύση την πήραμε την περασμένη βδομάδα με την απολαυστική παράσταση του έργου «Κάτι... ή Καίτη» βασισμένου στο «Ημέρωμα της στρίγκλας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ που έδωσαν οι σπουδαστές του Β2 τμήματος "υποκριτικής τέχνης θεάτρου και κινηματογράφου" του δημόσιου ΙΕΚ Θέρμης.

  Σήμερα τη σκυτάλη των παραστάσεων παίρνουν οι σπουδαστές του τμήματος Β1 με μια  συρραφή θεατρικών μονολόγων -με κείμενα που συνομιλούν μεταξύ τους- υπό τον τίτλο Fragmenta vol. 1 (υπεύθυνη καθηγήτρια Σοφία Φυτιάνου).

  Ερμηνεύουν οι σπουδαστές: Μαριλία Κίτη (Βitch, Νεκρή Φύση σε Χαντάκι του Fausto Paravidinio), Αλεξάνδρα Μαγιοπούλου (Ισαβέλλα, Τα Δέντρα Πεθαίνουν Όρθια του Αλεσάντρο Κασόνα), Δήμητρα Ματθαιάδου -απ' όπου και η φωτογραφία- (Σολάνζ, Οι Δούλες του Ζαν Ζενέ), Ζωή Βασιλειάδη (Νίνα, Ο Γλάρος του Άντον Τσέχωφ), Ανδρονίκη Βγενά (Αλεξάνδρα, Η Σιωπή της Άλκηστης της Τίνας Στεφανοπούλου), Αλέξανδρος Μεταξάς (Τομ, Γυάλινος Κόσμος του Τένεσι Ουίλιαμς), Ελένη Κουτλουμπάση (Καίτη, Με Δύναμη από την Κηφισιά του Δημήτρη Κεχαΐδη), Ελένη Ζαρίφη ( Βιόλα, Δωδέκατη Νύχτα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ), Γεωργία Καμτσίκη (Ελένη, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ), Μιχάλης Μαντάς (Ισίδωρος, Γελώντας Άγρια του Christopher Durang), Στέλιος Κοντοχρήστος (Χορός), Έλσα Μαλελλάρι (Χορός).

  Οι παραστάσεις ολοκληρώνονται αύριο Τρίτη με τους τελειόφοιτους του δημόσιου ΙΕΚ Θέρμης που ανεβάζουν την παράσταση "Fragmenta, vol.2", αποχαιρετώντας τη σχολή με μία συρραφή σκηνών από έργα του κλασικού ρεπερτορίου (διδασκαλία-σκηνοθεσία Σοφία Φυτιάνου).

  19511692_10213661172021575_1784205982_n.jpg

  Ερμηνεύουν οι σπουδαστές: Μελίνα Σιδηροπούλου (Άριελ, Τρικυμία, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ),
  Κωνσταντίνος Σωτηριάδης (Γάιος Μάρκιος, Κοριολανός, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ), Θάνος Χασιώτης (Μεφιστοφελής, Φάουστ, του Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε και Ξανθίας, Βάτραχοι, του Αριστοφάνη), Νίκος Τοπαλίδης- Λασκαρίδης (Δον Ζουάν, Δον Ζουάν, του Μολιέρου),
  Κωνσταντίνος Μητράκας (Πάτος, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ),
  Ειρήνη Χαριτίδου (Λαίδη Μακμπέθ, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ), Άννα Παρασίδου, (Λαίδη Άννα, Ριχάρδος ο Γ' του Ουίλιαμ Σαίξπηρ), Δομίνικος Τζήκος  (Άμλετ, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ),
  Μυρτώ Πρατσινάκη (Οφηλία, Άμλετ, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ), Kαλλιόπη Ξανθοπούλου (Γονερίλη, Βασιλιάς Λήρ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ), Χρήστος Χαριζάνης (Βασιλιάς Λήρ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ),
  Κέλλυ Φυντανή (Ντορίνα, Ταρτούφος του Μολιέρου), Ματίνα Tοπάλη (Παραμάνα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ), Ιφιγένεια Σταμπουλή (Ιουλιέτα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ), Γεωργία Φαχαντίδου (Ιουλιέτα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ) και Παναγιώτης Πατάκας (Διόνυσος, Βάτραχοι του Αριστοφάνη).

  Οι παραστάσεις ανεβαίνουν στο κινηματοθέατρο "Αλέξανδρος" (Εθνικής Αμύνης 1 απέναντι από το Λευκό Πύργο), στις 9 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

   

 • Pressenger

  Pressenger ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  Ενημερωτικός Εκδοτικός
  Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

  Αγίας Σοφίας 94,
  τ.κ.: 54634
  τηλ.: 6974-557792
  inbox@pressenger.gr

  Σχετικά με το pressenger.gr

  Έτος ίδρυσης 2016
  Σχεδιασμός – ανάπτυξη:
  ομάδα pressenger.gr

  Μέλος του    

  Τα υπογεγραμμένα κείμενα
  απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

  Επιτρέπεται και παροτρύνεται
  η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή των κειμένων,
  αυτούσιων ή διασκευασμένων, με κάθε μέσο
  υπό τους όρους
  - αναφοράς στην πηγή προέλευσης (pressenger.gr)
  - διατήρησης του όρου ελεύθερης διάθεσης
  σε κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο.