• Αξιοπρέπεια και αγανάκτηση

  Αποδοκιμάστηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης στην πρεμιέρα του κινηματογραφικού αφιερώματος στο λιμάνι

 •  

  Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, γνωστός σινεφίλ, βρέθηκε μάλλον για πρώτη φορά στο ρόλο του αποδέκτη αποδοκιμασιών μέσα σε κινηματογραφική αίθουσα, το βράδυ της Τρίτης στην αίθουσα "Σταύρος Τορνές" στο λιμάνι.  

  Εμφανώς αμήχανος, ολοκλήρωσε γρήγορα την ομιλία του στην πρεμιέρα του αφιερώματος του φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Αριστουργήματα των τελευταίων χρόνων" με ταινίες που έχουν διακριθεί με το βραβείο της Βουλής ("ανθρώπινες αξίες") από το 2005 μέχρι το 2016. 

  Προλογίζοντας το αφιέρωμα, ο διευθυντής του φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης αναρωτήθηκε "ποιος θα υπερασπιστεί τις ανθρώπινες αξίες, αν όχι το κοινοβούλιο;" και προκάλεσε τη γενική θυμηδία στην αίθουσα. Οι αντιδράσεις γενικεύτηκαν όταν πήρε το λόγο ο Τάσος Κουράκης με σχόλια του τύπου "ήμαρτον, ας αρχίσει η ταινία", "εδώ είναι γιορτή, μη τη χαλάς", "μας πουλήσατε" κτλ.

  Ακολούθησε η προβολή της ταινίας "Τσότσι" του Γκλάβιν Χουντ (Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 2006).

  tsotsi_0.jpg

  Πρόκειται για μια σκληρή, ρεαλιστική και ευαίσθητη ματιά στις παραγκουπόλεις της Νότιας Αφρικής και των παιδιών που μεγαλώνουν στους δρόμους και μέσα σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και βίας διατηρούν την ανθρωπιά και την αξιοπρέπειά τους.

  Το αφιέρωμα, στις αίθουσες "Σταύρος Τορνές" και "Τζον Κασσαβέτης", θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή και κατά τη διάρκειά του θα προβληθούν έντεκα ταινίες μυθοπλασίας και δύο ντοκιμαντέρ.

  Σήμερα θα προβληθούν οι ταινίες "Το βιολί" (αίθουσα "Τορνές" στις 6 το απόγευμα) του Φρανσίσκο Βάργκας (Μεξικό 2006), "Teza" (αίθουσα "Τορνές" στις 8.30 το βράδυ) του Χαϊλέ Γκερίμα (Γερμανία, 2008) και "Αθώα κόλπα" (αίθουσα "Κασσαβέτης στις 9 το βράδυ) σε σκηνοθεσία του Αντρέι Γιακιμόφσκι (Πολωνία 2007).

  Η είσοδος στις ταινίες είναι δωρεάν, απαιτείται μόνο η έκδοση μηδενικού εισιτηρίου.

   

 • Pressenger

  Pressenger ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  Ενημερωτικός Εκδοτικός
  Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

  Αγίας Σοφίας 94,
  τ.κ.: 54634
  τηλ.: 6974-557792
  inbox@pressenger.gr

  Σχετικά με το pressenger.gr

  Έτος ίδρυσης 2016
  Σχεδιασμός – ανάπτυξη:
  ομάδα pressenger.gr

  Μέλος του    

  Τα υπογεγραμμένα κείμενα
  απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

  Επιτρέπεται και παροτρύνεται
  η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή των κειμένων,
  αυτούσιων ή διασκευασμένων, με κάθε μέσο
  υπό τους όρους
  - αναφοράς στην πηγή προέλευσης (pressenger.gr)
  - διατήρησης του όρου ελεύθερης διάθεσης
  σε κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο.