Κυριακή 15/07/2018 Ενημερωτικός εκδοτικός συνεταιρισμός 25 C° Θεσσαλονίκη
 • Το κύπελλο ήρθε, το μετρό όχι

  Σιωπητήριο γαλάζιων για τον Ι.Σαββίδη, στο Βελλίδειο ο Κ. Καραμανλής

 • Κατηγορία: Πολιτική Δημοσίευση 08/05/2017 - 12:45
  Τελευταία ενημέρωση 09/05/2017 - 15:50
 •  

  Ο ΠΑΟΚ πήρε το κύπελλο αλλά το μετρό δεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη, όπως είχε προφητέψει ο Κ. Ζουράρις σε ρόλο μάντη Τειρεσία.

  Αντιθέτως, ήρθε  ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης όχι όμως για το μετρό (αυτή τη φορά δεν έχουν προγραμματιστεί να γίνουν εγκαίνια "ολοκλήρωσης σήραγγας") αλλά προκειμένου να συζητήσει με τους δημάρχους το -μακροπρόθεσμο και αργόσυρτο- σχέδιό του για την αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας του ΟΑΣΘ.

  Ο "καλύτερος δήμαρχος"

  Ο υπουργός θα συναντηθεί με τους δημάρχους της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας υπό τον δήμαρχο Λάζαρο Κυρίζογλου "τον καλύτερο δήμαρχο σε όλη την Ελλάδα", όπως τον αποκάλεσε ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας την Κυριακή μιλώντας στην "ημέρα δράσης για το κλίμα και την ενέργεια" στο πρώην στρατόπεδο "Μ. Αλέξανδρος".

  Ενδεχομένως, ο περιφερειάρχης είπε "σε όλη την Ελλάδα" για να μην πει "σ' ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης" και παρεξηγηθεί ο άσπονδος φίλος του Γιάννης Μπουτάρης.

  Η συνάντηση για τις αστικές συγκοινωνίες γίνεται ενώ αναμένεται να εκδικαστεί η προσφυγή του ΟΑΣΘ στη διαιτησία με την οποία διεκδικεί 15 εκ. ευρώ απο τη χρηματοδότηση του 2014, ενώ οι εργαζόμενοι του οργανισμού προειδοποιούν με νέες κινητοποιήσεις.

  Δημόσια εμφάνιση

  Την ευκαιρία να ξεμουδιάσουν θα έχουν οι "γαλάζιοι" βουλευτές της Θεσσαλονίκης που παρακολουθούν αδρανείς την αντιπαράθεση του προέδρου του κόμματός τους Κ. Μητσοτάκη με τον Ιβάν Σαββίδη. 

  Ο  πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα παραστεί σήμερα Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης". Στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ -τουλάχιστον σε ένα μέρος του- επικρατεί κινητικότητα ενόψει της δημόσιας εμφάνισης του πρώην πρωθυπουργού.

  Την εκδήλωση διοργανώνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο Κ. Καραμανλής θα συμμετέχει στην παρουσίαση της αγγλόφωνης έκδοσης του συλλογικού τόμου «The Greek Political Economy: 2000-2015» και θα έχει την ευκαιρία να υποστηρίξει για άλλη μια φορά ότι τα ελλείμματα κατά τις θητείες της δικής του κυβέρνησης είναι πολιτική κατασκευή...

   

  Κ. Κεκ.

   

 • Pressenger

  Pressenger ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  Ενημερωτικός Εκδοτικός
  Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

  Αγίας Σοφίας 94,
  τ.κ.: 54634
  τηλ.: 6974-557792
  inbox@pressenger.gr

  Σχετικά με το pressenger.gr

  Έτος ίδρυσης 2016
  Σχεδιασμός – ανάπτυξη:
  ομάδα pressenger.gr

  Μέλος του    

  Τα υπογεγραμμένα κείμενα
  απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

  Επιτρέπεται και παροτρύνεται
  η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή των κειμένων,
  αυτούσιων ή διασκευασμένων, με κάθε μέσο
  υπό τους όρους
  - αναφοράς στην πηγή προέλευσης (pressenger.gr)
  - διατήρησης του όρου ελεύθερης διάθεσης
  σε κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο.