Τετάρτη 19/12/2018 Ενημερωτικός εκδοτικός συνεταιρισμός 8 C° Θεσσαλονίκη
 • Αποσοβιετοποίηση στην ιατρική περίθαλψη

  Κλείσιμο κέντρων υγείας και ιατρείων ΠΕΔΥ προανήγγειλλε από τη Θεσσαλονίκη ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου

 • Κατηγορία: Πολιτική Δημοσίευση 11/05/2017 - 02:07
  Τελευταία ενημέρωση 11/05/2017 - 02:55
 •  

  Διαμετρικά αντίθετες προσεγγίσεις στο υπό σύνταξη πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον τομέα της Υγείας αποτυπώθηκαν στην εκδήλωση της διοικούσας της ΝΔ στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσονίκης, το βράδυ της Τετάρτης.

  Σε μια σχεδόν άδεια αίθουσα (λιγότεροι από 50), ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής του, Ιάσωνας Φωτήλας παρουσίασαν τον οδικό χάρτη του κόμματος για την Υγεία.

  Στο επίκεντρο της εισήγησης η πρωτοβάθμια περίθαλψη  και "ο γιατρός της οικογένειας" που θα προέρχεται από τις ειδικότητες του γενικού γιατρού, του παθολόγου, του παιδιάτρου, του καρδιολόγου και του γυναικολόγου. "Θα δούμε αν θα μπορούν να δίνουν παραπεμπτικά και οι μη συμβεβλημμένοι ιδιώτες γιατροί", είπε ο Βασίλης Οικονόμου προκαλώντας αντιδράσεις στους συμμετέχοντες με προεξάρχοντα τον πρόεδρο του ΙΣΘ Αθ. Εξαδάκτυλο που τάχθηκε υπέρ της "ελεύθερης επιλογής γιατρού".

  Ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ απαρίθμησε τα υπάρχοντα κέντρα υγείας (200) και ιατρεία ΠΕΔΥ (220) "που θα είναι ο κορμός της πρωτοβάθμιας περίθαλψης αλλά δεν ξέρουμε αν χρειάζονται όλα", ωστόσο έσπευσε να διευκρινήσει ότι "οι εργαζόμενοι θα μείνουν".

  Κόπηκε η πρόταση Πατούλη

  Σε ό,τι αφορά την πρόταση της ΝΔ για την διοικητική δομή του υγειονομικού συστήματος, ο Βασίλης Οικονόμου είπε ότι στην Πειραιώς απέρριψαν την πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη να ενταχθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη στους δήμους και η δευτεροβάθμια στις περιφέρειες.

  Το σχέδιο που έχει επιλεγεί είναι η αύξηση των υγειονομικών περιφερειών από επτά σε 13 οι οποίες θα ταυτίζονται με τις διοικητικές περιφέρειες, ενώ θα ενισχυθεί ο ρόλος του προέδρου - διοικητή τους και "σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν κλειστοί προϋπολογισμοί".

  Το τρίτο θέμα που δίχασε ήταν ο ιατρικός τουρισμός με πολλούς από τους συμμετέχοντες να ζητούν την ενίσχυσή του με κάθε τρόπο. "Δεν είναι δυνατόν κάθε ξενοδοχείο να λειτουργεί σαν νοσοκομείο επειδή έτσι θα θέλει ο ιδιοκτήτης του", απάντησε ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ.

   

   

   

 • Pressenger

  Pressenger ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  Ενημερωτικός Εκδοτικός
  Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

  Αγίας Σοφίας 94,
  τ.κ.: 54634
  τηλ.: 6974-557792
  inbox@pressenger.gr

  Σχετικά με το pressenger.gr

  Έτος ίδρυσης 2016
  Σχεδιασμός – ανάπτυξη:
  ομάδα pressenger.gr

  Μέλος του    

  Τα υπογεγραμμένα κείμενα
  απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

  Επιτρέπεται και παροτρύνεται
  η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή των κειμένων,
  αυτούσιων ή διασκευασμένων, με κάθε μέσο
  υπό τους όρους
  - αναφοράς στην πηγή προέλευσης (pressenger.gr)
  - διατήρησης του όρου ελεύθερης διάθεσης
  σε κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο.