• Όχι, δεν μοιάζει με ακροδεξιό, Μητσοτάκης είναι

  Οι περιβαλλοντικές ανησυχίες του προέδρου της ΝΔ για τον Σαρωνικό και ο υγιεινός περίπατος της Eldorado Gold στη Χαλκιδική

 • Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι -σχεδόν- αμείλικτος σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Το δήλωσε από το βήμα της φετινής ΔΕΘ όταν μιλούσε για τη ρύπανση του Σαρωνικού από το δεξαμενόπλοιο "Αγία Ζώνη ΙΙ".

  Φυσικά, όταν πρόκειται για τα μεταλλεία της Eldorado Gold και την περιβαλλοντική καταστροφή στη ΒΑ Χαλκιδική, τότε προέχουν οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας. Όσο για τα ΕΛΠΕ και τη δυσοσμία, την ατμοσφαιρική και την άλλη του φακελώματος, ούτε λόγος, κι ας μην λειτουργούν καν οι σταθμοί μέτρησης ρύπανσης στο Κορδελιό και τον Εύοσμο, υπό την ευθύνη της Περιφέρειας του "γαλάζιου" Απ. Τζιτζικώστα.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν λαϊκίζει τόσο ώστε να ζητήσει εκλογές εδώ και τώρα. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει πως δεν είναι δουλειά του να κάνει κριτική στην κυβέρνηση. Αρκεί μόνο να πείσει τους πολίτες ότι έχει οράματα, άλλωστε "το αίτημα για εκλογές είναι διαρκές".

  Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι τύπος που τη μία μέρα φοράει το κοστούμι του επενδυτή και την επομένη σουλατσάρει με το αμπέχωνο του διαδηλωτή, σαν τον μπολσεβίκο τον Τσίπρα. Τάσσεται σταθερά με τις επενδύσεις και τους επιχειρηματίες με τους οποίους δεν έχει πρόβλημα, τουλάχιστον με όσους δεν επιδιώκουν μιντιακή και πολιτική επιρροή. Την εν λόγω δυσανεξία του την εξέφρασε με αφορμή ερώτηση για τον Ιβάν Σαββίδη, το εάν επενεργεί  και σε άλλες περιπτώσεις επιχειρηματιών, για παράδειγμα τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν το μάθαμε.

  Ούτε με ακροδεξιό μοιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απλώς στη ΝΔ είναι μεγάλο κόμμα και ο αντιπρόεδρός της, ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι δική του επιλογή. Συνέστησε μάλιστα να αποφεύγουμε υφολογικές παρατηρήσεις για τα παραληρήματα του αντιπροέδρου και να επικεντρώνουμε στο περιεχόμενο των δημόσιων τοποθετήσεών του.

  Τι υποσχέθηκε ο εν αναμονή πρωθυπουργός; Πρώτον, ότι το αυριανό κυβερνητικό κόμμα, η ΝΔ, δεν έχει ταξικό πρόσημο, άρα θα ασκήσει "κοινωνική πολιτική που θα δίνει δουλειές στους ανέργους".

  Δεύτερον, ότι θα απαλλάξει τη μεσαία τάξη από τη φορολογία και θα μειώσει τις δαπάνες. Στο σημείο αυτό, στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής έφτασε μέχρι το σημείο να ασκήσει καταιγιστική κριτική στους θεσμούς επειδή λέει δέχτηκαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για άντληση εσόδων από φόρους κι όχι από το νοικοκύρεμα των δαπανών του κράτους.

  Τρίτον, θα εξαφανίσει τη ΔΑΠ, τη φοιτητική νεολαία της αριστείας. Τέρμα οι μεσολαβήσεις σε δικούς μας καθηγητές για βαθμούς, σημειώσεις, μεταπτυχιακά, κομμένες με το μαχαίρι οι αντιγραφές, αλλά το χειρότερο είναι άλλο: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να ξαναδεί αφίσα της ΔΑΠ σε κανένα ελληνικό τριτοβάθμιο ίδρυμα.

  Τέλος, μπορεί να απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες αλλά υποσχέθηκε ότι “θα κυβερήσει με τους καλύτερους”. Σαν τον σκιώδη υπουργό Αθλητισμού ή όποιον άλλο έχει για να τον συμβουλεύει περί τα ποδοσφαιρικά. Όποιος κι αν είναι ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, το σίγουρο είναι ότι τον πήρε στο λαιμό του, αφού ο Κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε να συνεχίσει “την ευρωπαϊκή πορεία του” ο ΠΑΟΚ προκαλώντας τον λαό του Δικεφάλου να μιλήσει τα καλύτερα γαλλικά του.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Pressenger

  Pressenger ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  Ενημερωτικός Εκδοτικός
  Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

  Αγίας Σοφίας 94,
  τ.κ.: 54634
  τηλ.: 6974-557792
  inbox@pressenger.gr

  Σχετικά με το pressenger.gr

  Έτος ίδρυσης 2016
  Σχεδιασμός – ανάπτυξη:
  ομάδα pressenger.gr

  Μέλος του    

  Τα υπογεγραμμένα κείμενα
  απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

  Επιτρέπεται και παροτρύνεται
  η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή των κειμένων,
  αυτούσιων ή διασκευασμένων, με κάθε μέσο
  υπό τους όρους
  - αναφοράς στην πηγή προέλευσης (pressenger.gr)
  - διατήρησης του όρου ελεύθερης διάθεσης
  σε κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο.