Κυριακή 15/07/2018 Ενημερωτικός εκδοτικός συνεταιρισμός 25 C° Θεσσαλονίκη
 • Θα ήταν θρίλερ αν δεν ήταν σαπουνόπερα

  Προς αναβολή οι εσωκομματικές εκλογές του υπό σύσταση κόμματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

 • Κατηγορία: Πολιτική Δημοσίευση 22/09/2017 - 16:41
  Τελευταία ενημέρωση 22/09/2017 - 23:32
 • Τελειωμό δεν έχουν οι περιπέτειες των υποψηφίων για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που μέχρι χθες περίμεναν απάντηση για τη δυνατότητα διεξαγωγής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εξ αποστάσεως. Το ραπόρτο που έλαβαν από τη Vodafon αντί να ανακουφίσει κάποιους, τους έκαψε όλους. Όχι μόνο δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, όπως ήλπιζαν ορισμένοι, αλλά ακόμα και για να δικτυωθούν οι φυσικές κάλπες στα εκλογικά κέντρα, όπου θα ψηφίζουν αυτοπροσώπως οι ψηφοφόροι, θα χρειαστούν τουλάχιστο τρεις με τέσσερις μήνες. Που σημαίνει ότι οι προγραμματισμένες για αρχές Νοεμβρίου εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού θα πρέπει να αναβληθούν για τον Φεβρουάριο του 2018.

  Μέχρι τότε δεν θα υπάρχει αρχηγός για το νέο κόμμα. Ευτυχώς που, έτσι κι αλλιώς, δεν υπάρχει καν νέο κόμμα. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διάσπασης. Κάθε εμπόδιο σε καλό, που λέει και ο σοφός λαός.

  Άλλο ένα καλό που έφερε το νέο εμπόδιο στην διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών του υπό σύσταση κόμματος (πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία) είναι ότι έβγαλε από το προσκήνιο το σημαντικότερο σημείο τριβής μεταξύ των υποψηφίων, που δεν ήταν άλλο από την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ορισμένοι από τους συνολικά δέκα υποψήφιος, με πιο φανατικό τον Σταύρο Θεοδωράκη, ήθελαν οπωσδήποτε την ηλεκτρονική εξ αποστάσεως ψήφο. Το σκεπτικό τους ήταν ότι αν οποιοσδήποτε έχει τη δυνατότητα να ανοίξει τον υπολογιστή του και να ψηφίσει από το σπίτι του, η συμμετοχή θα εκτινάσσονταν στα ύψη και συνεπώς το υπό σύσταση κόμμα θα έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα. Από την άλλη πλευρά, κυρίως η Φώφη Γεννηματά, δεν ήταν μεν απόλυτα αρνητική στην ηλεκτρονική ψήφο, αλλά έθετε ως προϋπόθεση την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των ψηφοφόρων σε εφορευτική επιτροπή πριν από την ημερομηνία των εκλογών, ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας.

  Οι γνώστες προσώπων και πραγμάτων στο χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης λένε ότι με την ηλεκτρονική ψήφο θα ευνοούνταν ο Θεοδωράκης, επειδή προσδοκά ψήφους από πιο απολιτίκ ψηφοφόρους που δύσκολα θα έφταναν σε ένα εκλογικό κέντρο και ότι από την παραδοσιακή ψηφοφορία, με μολύβι και σταυρό πάνω σε ψηφοδέλτια, θα ευνοούνταν η Φώφη Γεννηματά, επειδή ελέγχει τον -εξοικειωμένο με εσωκομματικές εκλογές- κομματικό στρατό του ΠΑΣΟΚ.

  Αυτές οι αντιπαραθέσεις όμως ανήκουν στο παρελθόν, από τη στιγμή που μάλλον αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

  Εκ των πραγμάτων οι διεκδικητές της ηγεσίας θα αναγκαστούν να βρουν άλλα στοιχεία, για να καταδείξει ο καθένας ξεχωριστά τη διαφορά του από τους υπόλοιπους υποψήφιους ώστε να πείσει τους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν.

  Το ερώτημα είναι εάν θα αντιπαρατεθούν σε θέματα ουσίας, όπως ο πολιτικός χαρακτήρας και η ιδεολογική αναφορά του νέου υπό σύσταση κόμματος.

  Διότι διαφορετικά θα περιοριστούν να διαγωνίζονται στο ποιος είναι καλύτερος στο φλερτ με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και ποιος μισεί περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

 • Pressenger

  Pressenger ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  Ενημερωτικός Εκδοτικός
  Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

  Αγίας Σοφίας 94,
  τ.κ.: 54634
  τηλ.: 6974-557792
  inbox@pressenger.gr

  Σχετικά με το pressenger.gr

  Έτος ίδρυσης 2016
  Σχεδιασμός – ανάπτυξη:
  ομάδα pressenger.gr

  Μέλος του    

  Τα υπογεγραμμένα κείμενα
  απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

  Επιτρέπεται και παροτρύνεται
  η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή των κειμένων,
  αυτούσιων ή διασκευασμένων, με κάθε μέσο
  υπό τους όρους
  - αναφοράς στην πηγή προέλευσης (pressenger.gr)
  - διατήρησης του όρου ελεύθερης διάθεσης
  σε κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο.