• Τάση αποχώρησης

  Ψηφίζει για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ η Σοσιαλιστική Τάση – Για «ειλημμένη απόφαση Χρυσόγονου» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

 • Κατηγορία: Πολιτική Δημοσίευση 28/09/2017 - 18:52
  Τελευταία ενημέρωση 28/09/2017 - 18:53
 • Ψηφοφορία που θα καθορίσει την παραμονή ή την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει το τριήμερο 3 με 5 Οκτωβρίου η Σοσιαλιστική Τάση του κόμματος. Την απόφαση ανακοίνωσε η γραμματεία της Σοσιαλιστικής Τάσης με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της αλλά και με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Αθήνα ο επικεφαλής της και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.
  Ο κ. Χρυσόγονος και η πασοκογενής Σοσιαλιστική Τάση βγαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ από αριστερά κατηγορώντας τον ότι «έχει διαμορφωθεί σε ένα πιστό αντίγραφο των συγκεντρωτικών κομμάτων εξουσίας» και ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες «έχουν καταντήσει να εξυπηρετούν απλά και μόνο την εκ των υστέρων περιβολή με δημοκρατικοφανή προσχήματα των ειλημμένων αποφάσεων ενός στενού και κλειστού κομματικού πυρήνα».
  Με εξίσου σκληρές εκφράσεις στρέφονται και κατά της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «η αναβλητικότητα σε ότι αφορά τις επενδύσεις που τηρούν τις αρχές της νομιμότητας, τα σκληρά μέτρα που αφορούν το κόψιμο του ΕΚΑΣ, τις συντάξεις χηρείας και τα αναπηρικά επιδόματα  (που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν ισορροπημένα με περιορισμό δημοσίων δαπανών και με την καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και όχι φυσικά με απολύσεις), οι βαρύτατες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, που έχουν συνέπεια τον αφανισμό των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών κ.λπ., η καθυστέρηση της διαμόρφωσης και φυσικά της υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, οι καθυστερήσεις, αλλά και οι ατέλειες, σε ότι αφορά τη νομοθετική αντιμετώπιση των θεμάτων που έχουν να κάνουν με τα δάνεια και τις δημοσιονομικές οφειλές, και πολλά άλλα οδηγούν σε παραπέρα φτωχοποίηση την ελληνική κοινωνία».
  Η ανακοίνωση καταλήγει με την απόφαση για διεξαγωγής ψηφοφορίας μέσω της οποίας θα αποφασιστεί η παραμονή ή αποχώρηση της Τάσης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω της σελίδας sosialistiki.gr, στο διάστημα από την Τρίτη 3 έως και την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι πραγματοποίησαν εγγραφή στη σελίδα μέχρι τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέχρι και 6 ώρες μετά την ανακοίνωση της ψηφοφορίας.

  Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
  Η είδηση για την πιθανή αποχώρηση της Σοσιαλιστικής Τάσης είχε ήδη γίνει γνωστή τις προηγούμενες μέρες. Μάλιστα σχετικά δημοσιεύματα υπήρξαν ενόψει της συνέντευξης που παραχώρησε ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος.
  Όπως ήταν αναμενόμενο η ανακοίνωση δεν προκάλεσε καμία έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του οποίου έσπευσαν να μιλήσουν για «ειλημμένη απόφαση του κ. Χρυσόγονου, εδώ και καιρό».

 • Pressenger

  Pressenger ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  Ενημερωτικός Εκδοτικός
  Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

  Αγίας Σοφίας 94,
  τ.κ.: 54634
  τηλ.: 6974-557792
  inbox@pressenger.gr

  Σχετικά με το pressenger.gr

  Έτος ίδρυσης 2016
  Σχεδιασμός – ανάπτυξη:
  ομάδα pressenger.gr

  Μέλος του    

  Τα υπογεγραμμένα κείμενα
  απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

  Επιτρέπεται και παροτρύνεται
  η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή των κειμένων,
  αυτούσιων ή διασκευασμένων, με κάθε μέσο
  υπό τους όρους
  - αναφοράς στην πηγή προέλευσης (pressenger.gr)
  - διατήρησης του όρου ελεύθερης διάθεσης
  σε κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο.