• Ανατολίτικο παζάρι

  Παιχνίδι για γερά νεύρα η εκδίκαση της υπόθεσης των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη

 • Κατηγορία: Πολιτική Δημοσίευση 05/03/2018 - 12:00
  Τελευταία ενημέρωση 05/03/2018 - 12:00
 • Σε ανατολίτικο παζάρι φαίνεται ότι εξελίσσεται η υπόθεση με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη από τουρκική περίπολο στην περιοχή Καστανιές του Έβρου κι έκτοτε βρίσκονται κρατούμενοι στην Αδριανούπολη, με την κατηγορία της παράνομης διείσδυσης σε τουρκικό έδαφος.

  Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν από το πρωί τηλεοπτικοί σταθμοί, η εκδίκαση της υπόθεσης που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα μάλλον θα αναβληθεί και οι δικηγόροι των δύο ελλήνων στρατιωτικών  θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης προφυλάκισής τους.

  Σύμφωνα με τον τουρκική εφημερίδα Birlik, κατά την απολογία τους οι δύο στρατιωτικοί ανέφεραν ότι στη διάρκεια της περιπόλου τους, ακολουθούσαν κάποια ίχνη στο έδαφος, τα οποία και φωτογράφησαν, ώστε να τα δείξουν στους ανωτέρους τους. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών έχασαν τον προσανατολισμό τους και βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος. 

  «Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε σκόπιμα τα σύνορα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω της κακοκαιρίας», φέρεται να κατέθεσαν.

  Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, που μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, οι έλληνες στρατιωτικοί ανέφεραν στην απολογία τους ότι το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά και πως όταν είδαν ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι άρχισαν να τα ακολουθούν, νομίζοντας ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών.

  Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες ότι ο ελληνικός στρατός στα σύνορα του Έβρου συμμετέχει σε παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων.

  Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση διοργανώνει την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με τίτλο "εθνικισμός, νέο μακεδονικό, ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός στο Αιγαίου. Ποιος απειλεί ποιον", ενώ το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι διοργανώνεται στην Καμάρα αντιπολεμική συγκέντρωση.

 • Pressenger

  Pressenger ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  Ενημερωτικός Εκδοτικός
  Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

  Αγίας Σοφίας 94,
  τ.κ.: 54634
  τηλ.: 6974-557792
  inbox@pressenger.gr

  Σχετικά με το pressenger.gr

  Έτος ίδρυσης 2016
  Σχεδιασμός – ανάπτυξη:
  ομάδα pressenger.gr

  Μέλος του    

  Τα υπογεγραμμένα κείμενα
  απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

  Επιτρέπεται και παροτρύνεται
  η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή των κειμένων,
  αυτούσιων ή διασκευασμένων, με κάθε μέσο
  υπό τους όρους
  - αναφοράς στην πηγή προέλευσης (pressenger.gr)
  - διατήρησης του όρου ελεύθερης διάθεσης
  σε κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο.