Πέμπτη 21/06/2018 Ενημερωτικός εκδοτικός συνεταιρισμός 29 C° Θεσσαλονίκη
 • Μέρες χαράς και λύπης στη Θεσσαλονίκη

  Συνάντηση σήμερα Παρασκευή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ

 •  

  Το επιβατικό κοινό αισθάνεται τυχερό που μπορεί να στριμώχνεται ξανά στα αστικά, αλλά δεν είναι όλοι χαρούμενοι από την επιστροφή των λεωφορείων του ΟΑΣΘ στους δρόμους: Την Πέμπτη ο ταξιτζής έλεγε ενθουσιασμένος ότι κατάφερε και πλήρωσε μέσα σε δύο βδομάδες "μαζεμένα τρία μηνιάτικα στο ΤΕΒΕ, λίγο ακόμα και θα τα ξοφλούσα όλα". Αυτή τη διάσταση "τόνωσης της αγοράς" από τις τσέπες του επιβατικού κοινού στα ταξί δεν την ανέφερε το Εμπορικό Επιμελητήριο όταν έβγαλε "δραματική ανακοίνωση" ότι "παραλύει η αγορά" ήδη από τις πρώτες μέρες της επίσχεσης εργασίας στον ΟΑΣΘ.

  Μαζί με τα αστικά, επανεμφανίστηκε και το "χαμένο πόρισμα" του Σώματος Επιθεωρητών που όμως αφορά μόνο το 2010, για τις "άθλιες συμβάσεις μίσθωσης γραφείων και αμαξοστασίων" του ΟΑΣΘ με τον συνεταιρισμό "προμηθευτική".

  Ο Σταύρος Καλαφάτης έκανε ήδη δήλωση νίκης μετά την επιστροφή των αστικών στους δρόμους, αλλά στο "μέτωπο" των αυτοδιοικητικών και παραγωγικών φορέων  φαίνεται ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για την "επόμενη μέρα". Στην κοινή ανακοίνωσή τους μετά από σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης οι φορείς είχαν βάλει όρο ότι θα συνομιλήσουν με τον υπουργό μόνον εάν τα αστικά βγουν στους δρόμους. Στην ανακοίνωση δεν υπήρχε ούτε μια λέξη για το "φαύλο καθεστώς" του ΟΑΣΘ, όπως ήθελε ο δήμαρχος Συκεών, βασικός υποστηρικτής της ιδέας του φορέα αστικής συγκοινωνίας με την ένταξη και των δήμων στον φορέα διαχείρισης. Η δημοτική σύμβουλος της "ανοιχτής πόλης" Ρία Καλφακάκου είπε ότι είναι αντίθετη στη συμμετοχή και του ΟΑΣΘ σε έναν διαδημοτικό φορέα ("΄θα δοθεί η εντύπωση πως όλοι ίδιοι είμαστε"), ενώ ο σύνδεσμος πρακτόρων τουρισμού Μακεδονίας - Θράκης (Μ.Ζορπίδης) περιμένει "μια νομοθετική ρύθμιση" για να βάλει τα λεωφορεία του στις αστικές συγκοινωνίες, όπως έγινε κατά την 81η ΔΕΘ.

  "Επόμενη στάση" στο υπουργείο Υποδομών, σήμερα Παρασκευή στην Αθήνα, στην προγραμματισμένη συνάντηση του Σπίρτζη με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

   

 • Pressenger

  Pressenger ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  Ενημερωτικός Εκδοτικός
  Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

  Αγίας Σοφίας 94,
  τ.κ.: 54634
  τηλ.: 6974-557792
  inbox@pressenger.gr

  Σχετικά με το pressenger.gr

  Έτος ίδρυσης 2016
  Σχεδιασμός – ανάπτυξη:
  ομάδα pressenger.gr

  Μέλος του    

  Τα υπογεγραμμένα κείμενα
  απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

  Επιτρέπεται και παροτρύνεται
  η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή των κειμένων,
  αυτούσιων ή διασκευασμένων, με κάθε μέσο
  υπό τους όρους
  - αναφοράς στην πηγή προέλευσης (pressenger.gr)
  - διατήρησης του όρου ελεύθερης διάθεσης
  σε κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο.