• Δυο νεκροί στο camp Ωραιοκάστρου

  Ανεπερκής φωτισμός και οδική σήμανση μπροστά στον προσφυγικό καταυλισμό

 • Κατηγορία: Κοινωνία Δημοσίευση 17/10/2016 - 17:29
  Τελευταία ενημέρωση 13/02/2017 - 00:34
 • Προσφυγικός καταυλισμός (αποθήκη Φέσα, παλιά exelco) στο Ωραιόκαστρο. Εδώ ζούσε η 32χρονη μητέρα, κούρδισσα από το Ιράκ και ο 9χρονος γιος της. Περίμεναν να φύγουν στη Γερμανία όπου ζει ο πατέρας με το άλλο παιδί. Την Κυριακή το βράδυ, μητέρα και γιος σκοτώθηκαν στην άσφαλτο, όταν τους παρέσυρε αυτοκίνητο. Φυσικά, τηλεοράσεις και σάιτ είδαν μόνο "εκτεταμένες ζημιές από εξαγριωμένους πρόσφυγες" με την ανακοίνωση της αστυνομίας να τις απαριθμεί. Και ΕΡΤ1 και ΕΡΤ3, στα επεισόδια ("τα σοβαρότερα που έχουν σημειωθεί") εστίασαν. Κι όχι στο ότι ο προσφυγικός καταυλισμός βρίσκεται στο πουθενά, στο κάμπο του Ωραιοκάστρου καi περίπου 1.000 άνθρωποι περιμένουν μήνες να μεταφερθούν κάπου καλύτερα, σε σπίτια, εδώ ή σε άλλες χώρες.

  Ο κατάλογος είναι μεγάλος: Γενική γραμματεία μεταναστευτικής πολιτικής, δήμος, στρατός, ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, μκο. Υπεύθυνοι για τη λειτουργία των προσφυγικών καταυλισμών. Οι καταυλισμοί Ωραιοκάστρου και Softex βρίσκονται πανω σε επαρχιακούς δρόμους, αλλά δεν έχουν λάμπες και φωτεινή οδοσήμανση στην περιμετρό τους.
  H βασική ευθύνη ανήκει στο δήμο Ωραιοκάστρου, αυτός παραπέμπει στη ΔΕΗ, το υπουργείο δεν παίρνει πρωτοβουλία, ο στρατός λέει ότι είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει μέσα στο camp κι όχι απέξω, μκο και ύπατη αρμοστεία ανταγωνίζονται για τις ζώνες επιρροής στα καμπ.
  Την Τετάρτη έγινε σύσκεψη στο camp Ωραιοκάστρου για να "εξεταστεί η κατάσταση και να βρεθεί λύση" με την συμμετοχή εκπροσώπου από το υπουργείο. Κατόπιν εορτής ή μάλλον κατόπιν ανθρωποθυσίας.

   

 • Pressenger

  Pressenger ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  Ενημερωτικός Εκδοτικός
  Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

  Αγίας Σοφίας 94,
  τ.κ.: 54634
  τηλ.: 6974-557792
  inbox@pressenger.gr

  Σχετικά με το pressenger.gr

  Έτος ίδρυσης 2016
  Σχεδιασμός – ανάπτυξη:
  ομάδα pressenger.gr

  Μέλος του    

  Τα υπογεγραμμένα κείμενα
  απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

  Επιτρέπεται και παροτρύνεται
  η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή των κειμένων,
  αυτούσιων ή διασκευασμένων, με κάθε μέσο
  υπό τους όρους
  - αναφοράς στην πηγή προέλευσης (pressenger.gr)
  - διατήρησης του όρου ελεύθερης διάθεσης
  σε κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο.