• ΑνΕρυθρίαστος Σταυρός

  Νέα απόπειρα αυτοκτονίας σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων του Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα

 • Κατηγορία: Κοινωνία Δημοσίευση 07/06/2017 - 07:48
  Τελευταία ενημέρωση 07/06/2017 - 08:54
 •  

  Το βαθμό της απόγνωσης και τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν οι πιο ευάλωτοι από τους πρόσφυγες, οι ανήλικοι ασυνόδευτοι, δείχνει η νέα απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε 17χρονος.

  Ο ανήλικος από το Πακιστάν, που επιχείρησε να πεθάνει καταπίνοντας ναφθαλίνες, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καβάλας από το στρατόπεδο Ασημακοπούλου όπου ζούσε τους τελευταίους δύο μήνες μαζί άλλους περίπου 25 πρόσφυγες σε δομή φιλοξενίας για ασυνόδευτα παιδιά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

  Ενδεικτικό της νοοτροπίας αντιμετώπισης των ασυνόδευτων ανηλίκων είναι το γεγονός ότι το ειδησεογραφικό σάιτ της Καβάλας (Off the Record) επιλέγει να αναγνωρίσει πρόβλημα στην καταγωγή των παιδιών -που τα διαχωρίζει από τα προερχόμενα από τη Συρία- κι όχι στις συνθήκες της ζωής τους: "Μαροκινοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί έφηβοι το σκάνε από το Ασημακοπούλου, πηγαίνουν σε άλλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, παρανομούν με διάφορους τρόπους, κατόπιν συλλαμβάνονται από την αστυνομία".

  Απηχώντας ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα εντός του Ερυθρού Σταυρού, το Off the Record επιλέγει να αναδείξει το ότι στο πρόγραμμα στο Ασημακοπούλου "δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο από τον Ερυθρό Σταυρό Καβάλας" αλλά μόνο από τη Δράμα και την Κατερίνη κι όχι -για παράδειγμα- την έλλειψη κρίσιμων ειδικοτήτων όπως οι μεταφραστές.

  Ονομάζει πολιτικούς και τραπεζίτες  ο προφυλακισμένος Μαρτίνης

  Αύριο Πέμπτη ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" Ανδρέας Μαρτίνης καταθέτει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία. Σε συνέντευξή του μέσα από τη φυλακή (εφημερίδα των Συντακτών) ενόψει της κατάθεσής του, ο Ανδρέας Μαρτίνης κατονονομάζει πολιτικούς, όπως τον Αντώνη Σαμαρά, τον Νότη Μηταράκη, τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον Ανδρέα Λοβέρδο, διπλωμάτες και δικαστικούς, καθώς και τραπεζίτες (Μιχάλη Σάλλα).

  Ο πρώην Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συνελήφθη στις 20 Μαΐου 2016 για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και μίζα 3,2 εκατ. μάρκων που φέρεται να έλαβε από γερμανική εταιρεία, η οποία προμήθευσε το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» με εξοπλισμό.

  Επίσης κατηγορείται, για μεγάλες εκπτώσεις νοσηλείας κατά την περίοδο 2007-10 σε 51 πρόσωπα, ανάμεσά τους πρώην πρωθυπουργούς και στενούς συγγενείς τους, πρώην υπουργούς, βουλευτές, γενικούς γραμματείς υπουργείων, ανθρώπους των τεχνών και δημοσιογράφους, που νοσηλεύθηκαν ζημιώνοντας το νοσοκομείο κατά 1,75 εκατ. ευρώ.

  Κεκ.

   

 • Pressenger

  Pressenger ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  Ενημερωτικός Εκδοτικός
  Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

  Αγίας Σοφίας 94,
  τ.κ.: 54634
  τηλ.: 6974-557792
  inbox@pressenger.gr

  Σχετικά με το pressenger.gr

  Έτος ίδρυσης 2016
  Σχεδιασμός – ανάπτυξη:
  ομάδα pressenger.gr

  Μέλος του    

  Τα υπογεγραμμένα κείμενα
  απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

  Επιτρέπεται και παροτρύνεται
  η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή των κειμένων,
  αυτούσιων ή διασκευασμένων, με κάθε μέσο
  υπό τους όρους
  - αναφοράς στην πηγή προέλευσης (pressenger.gr)
  - διατήρησης του όρου ελεύθερης διάθεσης
  σε κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο.