Δευτέρα 15/10/2018 Ενημερωτικός εκδοτικός συνεταιρισμός 22 C° Θεσσαλονίκη
 • Κακόγουστο αστείο οι διορισμοί στα σχολεία

  Ανακοίνωση του "συντονιστικού αναπληρωτών - αδιόριστων εκπαιδευτικών"

 • Κατηγορία: Κοινωνία Δημοσίευση 06/09/2017 - 16:03
  Τελευταία ενημέρωση 06/09/2017 - 16:05
 •  

  "Έχουμε κουραστεί να επανέρχεται σαν κακόγουστο αστείο η υπόσχεση παλιών και νέων υπουργών Παιδείας για διορισμούς εκπαιδευτικών", τονίζει το "συντονιστικό αναπληρωτών - αδιόριστων εκπαιδευτικών" μετά την ανακοίνωση του υπουργείου για τις συμβάσεις με 12.859 αναπληρωτές καθηγητές και δασκάλους.

  Στην ανακοίνωσή του το συντονιστικό, μεταξύ άλλων, αναφέρει: "Για ακόμη μία χρονιά αναζητήσαμε τα ονόματα μας σε λίστες που καθορίζουν το μέλλον και τις ζωές μας. Χιλιάδες από εμάς για πολλοστή φορά βρισκόμαστε στις ουρές των διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. αναμένοντας να κάνουμε ανάληψη υπηρεσίας και να τοποθετηθούμε σε ένα, δύο, τρία ή/και περισσότερα σχολεία. Για ακόμη μία χρονιά θα διακόψουμε την επιδότηση του ΟΑΕΔ -αν ανήκουμε σε εκείνους τους «τυχερούς»- των 360 ευρώ με τα οποία περάσαμε το καλοκαίρι. Για ακόμη μία φορά θα βρεθούμε σε αναζήτηση κατοικίας στις νέες περιπέτειες που το Υπουργείο και η κυβέρνηση μας καλούν να ζήσουμε. Νέο σχολικό περιβάλλον, νέοι συνάδελφοι και μαθητές, νέες προκλήσεις… (;).

  Και την ίδια στιγμή χιλιάδες άλλοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες αντιλαμβανόμαστε ότι το εισιτήριο για την εκπαίδευση δεν μας περιλαμβάνει ή αγωνιούμε για το αν το όνομά μας θα εμφανιστεί στους πολυπόθητους πίνακες προσλήψεων… Γιατί το «νέο σχολείο» δεν αναφέρεται σε αριθμό εκπαιδευτικών που καλύπτουν ανάγκες, αλλά σε αριθμό ωρών που περισσεύουν και ανατίθενται σύμφωνα με τις πρόσφατες Υ.Α. και εγκυκλίους, σε αριθμό πιστώσεων που το ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτήσει…

  Έχουμε κουραστεί να επανέρχεται σαν κακόγουστο αστείο η υπόσχεση παλιών και νέων υπουργών Παιδείας για διορισμούς εκπαιδευτικών. Διορισμούς, όμως, που η κυβέρνηση (τωρινή και προηγούμενες) έχουν δεσμευτεί να μην πραγματοποιήσουν, ακολουθώντας με ευλάβεια τις εντολές και τις απαιτήσεις των θεσμών, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που θρασύτατα δηλώνουν ότι το δημόσιο, και η εκπαίδευση, χρειάζεται συρρίκνωση".

   

 • Pressenger

  Pressenger ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  Ενημερωτικός Εκδοτικός
  Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

  Αγίας Σοφίας 94,
  τ.κ.: 54634
  τηλ.: 6974-557792
  inbox@pressenger.gr

  Σχετικά με το pressenger.gr

  Έτος ίδρυσης 2016
  Σχεδιασμός – ανάπτυξη:
  ομάδα pressenger.gr

  Μέλος του    

  Τα υπογεγραμμένα κείμενα
  απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

  Επιτρέπεται και παροτρύνεται
  η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή των κειμένων,
  αυτούσιων ή διασκευασμένων, με κάθε μέσο
  υπό τους όρους
  - αναφοράς στην πηγή προέλευσης (pressenger.gr)
  - διατήρησης του όρου ελεύθερης διάθεσης
  σε κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο.