Κυριακή 15/07/2018 Ενημερωτικός εκδοτικός συνεταιρισμός 25 C° Θεσσαλονίκη
 • Μαθητές στα σχολεία, δήμαρχοι στα κεραμίδια

  Πρώτο κουδούνι με αντιπαράθεση για τις ελλείψεις σχολικής στέγης

 • Κατηγορία: Κοινωνία Δημοσίευση 11/09/2017 - 10:35
  Τελευταία ενημέρωση 11/09/2017 - 12:26
 •  

  "Τα σχολεία ανοίγουν με τις καλύτερες συνθήκες", δήλωσε την Κυριακή από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

  Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα για: 575.744 μαθητές δημοτικού, 503.000 μαθητές γυμνασίου και λυκείου και περίπου 200.000 νήπια.

  Στις θέσεις τους βρίσκονται 150.000 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων από τους οποίους οι περίπου 15.000 είναι αναπληρωτές που για δεύτερη συνεχή χρονιά τοποθετήθηκαν εγκαίρως. Έγκαιρα καλύφθηκαν και τα περισσότερα κενά στην ειδική αγωγή.

  Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) μετρά 4.000 κενά εκπαιδευτικών στα δημοτικά και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) εκτιμά ότι λείπουν περίπου 1.000 καθηγητές.

  Το πρώτο κουδούνι βρίσκει χιλιάδες μαθητές να κάνουν μάθημα σε αποθήκες, αυλές, κοντέινερ και kibo με το πρόβλημα της σχολικής στέγης να είναι σοβαρότερο στις Δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 25ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, πάνω από την περιφερειακή οδό, (απ' όπου και η φωτογραφία) το οποίο μάλιστα είχε επισκεφθεί τον περασμένο Μάιο ο πρωθυπουργός και υποσχέθηκε άμεσα λύση.

  Μπορεί λύση μέχρι στιγμής να μη βρέθηκε αλλά χθες ανακοινώθηκε η πάγια τακτική για τις εκκρεμότητες, δηλαδή η συγκρότηση διυπουργικής επιτροπής για τη σχολική στέγη.

  Μετά τη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, Μεταφορών - Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (ΥΜΑ-Θ) με δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας ακολούθησαν δηλώσεις που έδειξαν απλώς το βαθμό της αντιπαράθεσης για το θέμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και σε δημάρχους. «Οι δήμαρχοι είναι πολλών ταχυτήτων. Κάποιοι για όλα τα θέματα νομίζουν ότι είναι εκπρόσωποι της ΝΔ. Άλλοι είναι δήμαρχοι και άλλοι δήμαρχοι με αποτελεσματικότητα", δήλωσε ο κ. Χρ. Σπίρτζης. 

  "Δεν είμαστε αισιόδοξοι, δεν είμαστε ικανοποιημένοι απλά μετέχουμε στο διάλογο, διεκδικούμε και θα πιέζουμε προς αυτήν την κατεύθυνση", είπε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) Λάζαρος Κυρίζογλου.

  Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι είναι ώριμες οι μελέτες για έντεκα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων τα πέντε είναι στις δυτικές συνοικίες. "Να στείλουν οι δήμοι ποια σχολεία είναι ώριμα, ώστε τους επόμενους μήνες να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων".

   

   

   

   

  .

   

   

 • Pressenger

  Pressenger ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  Ενημερωτικός Εκδοτικός
  Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

  Αγίας Σοφίας 94,
  τ.κ.: 54634
  τηλ.: 6974-557792
  inbox@pressenger.gr

  Σχετικά με το pressenger.gr

  Έτος ίδρυσης 2016
  Σχεδιασμός – ανάπτυξη:
  ομάδα pressenger.gr

  Μέλος του    

  Τα υπογεγραμμένα κείμενα
  απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

  Επιτρέπεται και παροτρύνεται
  η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή των κειμένων,
  αυτούσιων ή διασκευασμένων, με κάθε μέσο
  υπό τους όρους
  - αναφοράς στην πηγή προέλευσης (pressenger.gr)
  - διατήρησης του όρου ελεύθερης διάθεσης
  σε κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο.