Σάββατο 22/09/2018 Ενημερωτικός εκδοτικός συνεταιρισμός 16 C° Θεσσαλονίκη
 • Στην Καλιακούδα και στα Κράβαρα

  Η καλύτερη εποχή για το Πανταβρέχι της Ευρυτανίας είναι "πατημένος" Σεπτέμβρης

 • Κατηγορία: Κοινωνία Δημοσίευση 23/09/2017 - 20:02
  Τελευταία ενημέρωση 23/09/2017 - 20:36
 • Αναδημοσίευση αποσπασμάτων από το συνεργαζόμενο με το Pressenger.gr ταξιδιωτικό σάιτ Horizon Levante

  https://www.geotzan.com/pantavrechi

  Στην καρδιά της Ευρυτανίας, στη "σκιά" της Καλιακούδας και των Κραβάρων. Ο ορισμός της φυσικής ομορφιάς φωλιασμένος στα κρυστάλλινα νερά του Κρικελλοπόταμου...

  Η καλύτερη εποχή για το Πανταβρέχι  είναι "πατημένος" Σεπτέμβρης. Ο Κρικελλοπόταμος  είναι ρηχός και η μικρή διάσχιση (20-30') από την Beley μέχρι τις "κουρτίνες"  θα σας κοστίσει το πολύ λίγο βρέξιμο μέχρι τις "ευαίσθητες" περιοχές..... Δεν περπατάμε ξυπόλυτοι, ένα παλιό ζευγάρι αθλητικά είναι ότι πρέπει και ένα μπατόν για τον έλεγχο του βάθους θα ήταν αρκετά χρήσιμο.

    Οι επιλογές οδικής πρόσβασης για το ραντεβού με τη μαγεία της φύσης που ακούει στο όνομα  Πανταβρέχι, βασικά είναι δύο. Είτε  από το Μεγάλο Χωριό, ή από τη Δομνίστα. Και οι δύο επιλογές είναι αρκετά μπελαλίδικες. Από το Μεγάλο Χωριό φτάνετε στον αυχένα της Καλιακούδας στα 1735m και κατεβαίνετε στα 635m που είναι το ποτάμι.  Οι χωματόδρομοι νωρίς το φθινόπωρο είναι ακόμη σε αρκετά καλή κατάσταση  και δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία. Ωστόσο η χρήση ενός οχήματος 4Χ4 θα ήταν ιδανική λύση.

    Η δεύτερη επιλογή από τη Δομνίστα δεν στερείται "ταρατατζούμ", αλλά εσείς αποφασίζετε. Ένας καλός χάρτης και η χρήση GPS θα σας φανούν αρκετά χρήσιμα....αφού οι δασικοί  δρόμοι δεν διαθέτουν και την καλύτερη σήμανση.

    Αν θέλετε τη δική μας πρόταση, αυτή θα ήταν με αφετηρία το Μεγάλο Χωριό και κατάληξη τη Δομνίστα.  Ήταν και η επιλογή μας στη δεύτερη επίσκεψη στο Παναβρέχι. Από τη Δομνίστα,  μέσα από εκπληκτικής ομορφιάς δασικές διαδρομές (σχεδόν όλες ασφάλτινες σήμερα) να βρεθείτε στην Ορεινή Ναυπακτία (Άνω Χώρα).

  5ffa73_9eed1c1cc55848988553db4d0b815d55mv2_0.jpg

   

  Πριν μερικά χρόνια δεν είχε  κατασκευαστεί η  Beley στον Κρικελλοπόταμο  και τα οχήματα περνούσαν απέναντι μέσα από το ποτάμι. Η  διάσχιση  από το ποτάμι για το Παναταβρέχι  ξεκινά από τη γέφυρα με Δυτική κατεύθυνση και καταλήγει στο σημείο  μετά από 20 με 30'. Πρόσβαση από άλλη διαδρομή δεν υπάρχει, οπότε ετοιμαστείτε για πλατσουρίσματα, λευκές τεράστιες κροκάλες, ψιθύρους του ποταμού και τη θέα των ιριδισμών των νερών από ψηλά. 

     Υ.Γ. Κοντά στη γέφυρα ερχόμενοι από Μεγάλο Χωριό υπάρχει πλάτωμα μέσα στα πλατάνια  για ελεύθερη κατασκήνωση. 

 • Pressenger

  Pressenger ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  Ενημερωτικός Εκδοτικός
  Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

  Αγίας Σοφίας 94,
  τ.κ.: 54634
  τηλ.: 6974-557792
  inbox@pressenger.gr

  Σχετικά με το pressenger.gr

  Έτος ίδρυσης 2016
  Σχεδιασμός – ανάπτυξη:
  ομάδα pressenger.gr

  Μέλος του    

  Τα υπογεγραμμένα κείμενα
  απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

  Επιτρέπεται και παροτρύνεται
  η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή των κειμένων,
  αυτούσιων ή διασκευασμένων, με κάθε μέσο
  υπό τους όρους
  - αναφοράς στην πηγή προέλευσης (pressenger.gr)
  - διατήρησης του όρου ελεύθερης διάθεσης
  σε κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο.