Τρίτη 25/09/2018 Ενημερωτικός εκδοτικός συνεταιρισμός 18 C° Θεσσαλονίκη
 • Πάρκο το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος»

  Συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με Γιάννη Μπουτάρη και Απόστολο Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη

 • Κατηγορία: Κοινωνία Δημοσίευση 07/10/2017 - 00:22
  Τελευταία ενημέρωση 07/10/2017 - 00:23
 • Την παραχώρηση στο δήμο Θεσσαλονίκης, του οικοπέδου του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», για τη δημιουργία πάρκου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού το πάρκο θα δημιουργηθεί με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και θα είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, με ειδική μέριμνα για άτομα με αναπηρίες.

  Στο παρελθόν το πρώην ορφανοτροφείο τελούσε υπό κατάληψη και είχε χρησιμοποιηθεί από συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία προσφύγων. Ωστόσο εκκενώθηκε με αστυνομική επιχείρηση και έπειτα από αίτημα της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, στην οποία ανήκει ο χώρος. Πρόθεση της Μητρόπολης ήταν η ανέγερση κτιρίου που θα λειτουργούσε ως κλινική, σχέδιο για το οποίο ωστόσο είχαν προβληθεί έντονες αντιδράσεις, καθώς πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους ελεύθερος χώρους στην περιοχή της Τούμπας.

  Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, η Μητρόπολη συμφωνεί να της παραχωρήσει ο δήμο έκταση περίπου δέκα στρεμμάτων, στην περιοχή της Θέρμης, ώστε να ανεγερθεί εκεί η κλινική. Σε αντάλλαγμα η Μητρόπολη θα παραχωρήσει τον χώρο του πρώην ορφανοτροφείου, προκειμένου να δημιουργηθεί το πάρκο, με δαπάνες του υπουργείου Εργασίας.

  Στην ίδια συνάντηση του πρωθυπουργού με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε επίσης για την απόφαση της κυβέρνησης να συγκροτηθεί τους επόμενους μήνες φορέας διαχείρισης του Θερμαϊκού κόλπου. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη έκδοση προεδρικού διατάγματος για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

  Συνάντηση και με Τζιτζικώστα

  Μετά την συνομιλία που είχε με τον Γιάννη Μπουτάρη ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε στο γραφείο του το περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Στη συνάντηση συζητήθηκε η χρηματοδότηση της Περιφέρειας με 40 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση έργων οδοποιίας.

  Συζητήθηκαν επίσης το θέμα της ένταξης του έργου ανασκαφής στην Αμφίπολη στο ΕΣΠΑ και η σύσταση του φορέα διαχείρισης Θερμαϊκού κόλπου.

  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του περιφερειάρχη μετά τη συνάντηση γίνεται λόγος για «πολύ καλό κλίμα συνεργασίας», ωστόσο η ανακοίνωση καταλήγει με επισήμανση του κ. Τζιτζικώστα για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης εργασιών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με τρόπο που θα έχει σοβαρή επίπτωση στη λειτουργία του. «Δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση το αεροδρόμιο αυτό για τέσσερις και πέντε μήνες να λειτουργεί με το 30% της δυναμικότητάς του», καταλήγει η ανακοίνωση του περιφερειάρχη.

 • Pressenger

  Pressenger ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  Ενημερωτικός Εκδοτικός
  Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

  Αγίας Σοφίας 94,
  τ.κ.: 54634
  τηλ.: 6974-557792
  inbox@pressenger.gr

  Σχετικά με το pressenger.gr

  Έτος ίδρυσης 2016
  Σχεδιασμός – ανάπτυξη:
  ομάδα pressenger.gr

  Μέλος του    

  Τα υπογεγραμμένα κείμενα
  απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

  Επιτρέπεται και παροτρύνεται
  η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή των κειμένων,
  αυτούσιων ή διασκευασμένων, με κάθε μέσο
  υπό τους όρους
  - αναφοράς στην πηγή προέλευσης (pressenger.gr)
  - διατήρησης του όρου ελεύθερης διάθεσης
  σε κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο.