Τετάρτη 19/12/2018 Ενημερωτικός εκδοτικός συνεταιρισμός 8 C° Θεσσαλονίκη
 • Ανατομία τριπλού εγκλήματος

  Οταν ο μιμητής του Ράμπο ξεπερνά το πρότυπό του

 • Ο τριπλός φόνος στους Αγίους Αναργύρους Αττικής (και η αυτοχειρία του δράστη) τροφοδότησε πλήθος σεναρίων και ερμηνειών.

  Ωστόσο η διαδικασία της εξολόθρευσης πεθεράς, συζύγου και κόρης από την άνδρα της οικογένειας αποκαλύπτει ευρύτερα δεδομένα.

  Μπορεί η βία να είναι γένους θηλυκού, στη μεγάλη πλειονότητα των περιστατικών άσκησής της ωστόσο, ο φορέας είναι φύλου αρσενικού.

  Εν προκειμένω, ο σύζυγος - δυνάστης επιδίωξε, πάση θυσία, την αναντίρρητη επιβολή της βούλησής του. Απαιτούσε φορτικά να μεταστεγαστεί στο σπίτι της πεθεράς το ιατρείο της συζύγου -ώστε να διευκολύνεται ο έλεγχος των πράξεων της από το άγρυπνο μάτι του κυρίαρχου αρσενικού.

  Η άρνηση των θυμάτων να υποταγούν στο "δίκαιο του ισχυροτέρου", σήμανε τη θανατική τους καταδίκη - με ενδιάμεσους σταθμούς τους πολύχρονους καυγάδες.

  Οι δύο χαριστικές βολές συμβόλιζαν το είδος της σχέσης που είχε διαμορφωθεί, ως εχθρών που εκτελέστηκαν παραδειγματικά.

  Κατόπιν ο πατέρας - αφέντης διευθέτησε την υπόθεση της ανήλικης κόρης. Μετατρέπηκε σε "άγγελο του θανάτου" λυτρώνοντάς την από ένα υποθηκευμένο μέλλον. Με το όπλο του οριοθέτησε το δικαίωμα ζωής και θανάτου των "δικών του" (αντικειμένων, όχι προσώπων) και χωρίς να διστάσει εκτέλεσε το ανύποπτο παιδί.

  Ο νόμος και η τάξη επιβλήθηκαν καθ' άπασα την οικογενειακή επικράτεια. Τη σιγή νεκροταφείου διασάλευσε η τελευταία σφαίρα που προόρισε για τον εαυτό του ο μακελλάρης.

  Υπάρχει βέβαια και η επαγγελματική ιδιότητα του δράστη -αστυνομικός φρουρός- η οποία χρωματίζει την εικόνα του φριχτού εγκλήματος. Επί 20ετία σωματοφύλακας του Κώστα Σημίτη προστάτευε (έστω και με την πικρόχολη εκδοχή του όρου) τον πρώην πρωθυπουργό. Δίχως να υποψιαστεί κάποιος την αβυσσαλέα ιδεολογία του.

  Έκπληκτοι, ειδικοί και δημοσιολογούντες, ανακάλυψαν πως τα επιτυχημένα ψυχομετρικά τεστ γελοιοποιήθηκαν από την ωμή πραγματικότητα.

  Κατά σατανική σύμπτωση την ημέρα του τριπλού φονικού δημοσιεύτηκε σε απογευματινή εφημερίδα ένας ενδιαφέρον διάλογος που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2013. Πρόκειται για συνομιλία δύο χρυσαυγιτών, ένας εξ αυτών αστυνομικός, στον οποία εκφραζόταν αγωνία για την έκταση των εκκαθαρίσεων των υποστηρικτών των νεοναζί στους κόλπους της αστυνομίας.

  Η απόφανση του ενός συνομιλητή καθησυχαστική, με τον ισχυρισμό "δεν μπορεί να διώξουν όλη την αστυνομία". Μάς δίνεται, αναδρομικά, έμμεση απάντηση για τον α(δι)όρατο μισανθρωπισμό του ένστολου εκδικητή.

  Όταν η διάχυση της κοινωνικής παθολογίας (του φασισμού για να γίνουμε σαφέστεροι) είναι τέτοια που τείνει να ταυτίσει την αστυνομία με τη Χρυσή Αυγή γιατί μας εκπλήσσουν συμπεριφορές και πράξεις οριακού χαρακτήρα;

  Τα υπόλοιπα είναι προς αγοραία κατανάλωση, σε ένα πλαίσιο όπου η κρατικά πιστοποιημένη εξουσία αποχαλινώνεται. Επιτρέποντας στα εφαρμοστικά της όργανα να την ασκούν απρόσκοπτα και στην ιδιωτική σφαίρα της ζωής τους...

   

   

   

   

 • Pressenger

  Pressenger ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  Ενημερωτικός Εκδοτικός
  Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

  Αγίας Σοφίας 94,
  τ.κ.: 54634
  τηλ.: 6974-557792
  inbox@pressenger.gr

  Σχετικά με το pressenger.gr

  Έτος ίδρυσης 2016
  Σχεδιασμός – ανάπτυξη:
  ομάδα pressenger.gr

  Μέλος του    

  Τα υπογεγραμμένα κείμενα
  απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

  Επιτρέπεται και παροτρύνεται
  η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή των κειμένων,
  αυτούσιων ή διασκευασμένων, με κάθε μέσο
  υπό τους όρους
  - αναφοράς στην πηγή προέλευσης (pressenger.gr)
  - διατήρησης του όρου ελεύθερης διάθεσης
  σε κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο.