• Σε κίνδυνο από διαδοχικούς πλειστηριασμούς η ΒΙΟΜΕ

  Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης την Πέμπτη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

 • Κατηγορία: Κοινωνία Δημοσίευση 10/01/2018 - 08:34
  Τελευταία ενημέρωση 11/01/2018 - 19:19
 • Αντιμέτωποι με νέο κύμα πλειστηριασμών βρίσκονται για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι της συνεργατικής ΒΙΟΜΕ, έξι χρόνια μετά το λουκέτο που έβαλε στην επιχείρηση η οικογένεια Φιλίππου πετώντας στο δρόμο 280 ανθρώπους.

  Οι πλειστηριασμοί, στο πλαίσιο της πτωχευτικής διαδικασίας, έχουν προγραμματιστεί για τις 11, 18 και 25 Ιανουαρίου, καθώς και για την 1η Μαρτίου. Το τίμημα στο νέο αυτόν γύρο έχει προσδιοριστεί στα 22,6 εκατ. ευρώ (από 30 εκατ. ευρώ που ήταν στο προηγούμενο στάδιο).

  Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ και συλλογικότητες καλούν σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όπου θα γίνουν οι πλειστηριασμοί (το κάλεσμα είναι για τις 9 το πρωί) και στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 πμ.

  Το βράδυ της Τρίτης, "ομάδα φοιτητών για την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ" διοργάνωσαν στη φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ εκδήλωση ενημέρωσης για το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο, το μοναδικό στην Ελλάδα με τα εκατοντάδες λουκέτα στα χρόνια της κρίσης.

  Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στη συνεργατική ΒΙΟ.ΜΕ. τονίζουν ότι "έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση σε συνεργασία με δικηγόρους και καθηγητές της νομικής που υποστηρίζουν τον αγώνα μας, για τη λειτουργία του εργοστασίου με νόμιμο και αποτελεσματικό τρόπο, τόσο οικονομικά και παραγωγικά, όσο και για την διακίνηση των προϊόντων. Απαιτούμε:

  Ενάντια στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος (φόρων και ασφαλιστικών εισφορών
  εργαζομένων) και για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος έναντι των τεράστιων ποσών που χρωστούν οι επιχειρήσεις Φίλκεραμ ΑΕ και ΒΙΟΜΕ ΑΕ, να δημευτεί ακίνητη και κινητή περιουσία των ιδιοκτητών.

  Υπάρχουν αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις κατά της εργοδοσίας. Κρατικές υπηρεσίες και δημόσιοι οργανισμοί θα έπρεπε να έχουν ήδη παρέμβει. Στη συνέχεια να παραχωρηθούν ή να νοικιαστούν τα ακίνητα στην συνεργατική των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ ώστε να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας (αποδεδειγμένα ,άλλωστε, η συνεργατική δείχνει αυξητικές τάσεις απασχόλησης).

  Επίσης, άμεσα το ακίνητο που έχει ήδη δεσμευτεί (και εξαιρεθεί από τον
  πλειστηριασμό) από προηγούμενη κυβέρνηση, το 2012, να δημευτεί και να
  παραχωρηθεί στη συνεργατική για να περάσουμε άμεσα σε κανονική λειτουργία με όσα απαιτούνται για την πλήρη νομιμοποίηση".

 • Pressenger

  Pressenger ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  Ενημερωτικός Εκδοτικός
  Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

  Αγίας Σοφίας 94,
  τ.κ.: 54634
  τηλ.: 6974-557792
  inbox@pressenger.gr

  Σχετικά με το pressenger.gr

  Έτος ίδρυσης 2016
  Σχεδιασμός – ανάπτυξη:
  ομάδα pressenger.gr

  Μέλος του    

  Τα υπογεγραμμένα κείμενα
  απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

  Επιτρέπεται και παροτρύνεται
  η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή των κειμένων,
  αυτούσιων ή διασκευασμένων, με κάθε μέσο
  υπό τους όρους
  - αναφοράς στην πηγή προέλευσης (pressenger.gr)
  - διατήρησης του όρου ελεύθερης διάθεσης
  σε κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο.