Τρίτο σεμινάριο ελαιολάδου στο πατάρι του Olicatessen, το Σάββατο 3 Μαρτίου από τις 12 μ.μ. έως τις 3 μ.μ. Αυτή τη φορά το θέμα είναι «Βασικές αρχές γευσιγνωσίας ελαιολάδων και οργανοληπτική αξιολογηση και με εισηγητή τον Οδυσσέα Βλαχάβα (φωτ.) θα μεταφερθούμε, μέσα από θεωρία και πράξη, στο νόστιμο κόσμο των μεσογειακών ελαιολάδων.
Θα ακούσουμε μύθους και αλήθειες για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, θα μάθουμε καλές πρακτικές από το χωράφι έως το τραπέζι μας, θα ενημερωθούμε για τα κριτήρια ποιότητας, αλλά και για την οργανοληπτική αξιολόγηση και τις κατηγορίες βρώσιμων ελαιολάδων, τη συσκευασία και την αποθήκευσή τους, τις οργανοληπτικές δοκιμές εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων ελληνικής παραγωγής.
Στο δεύτερο μέρος, θα δοκιμάσουμε εξαιρετικά παρθένα Ελληνικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά κι ελαττωματικά ελαιόλαδα. Θα δούμε πώς, με τη χρήση του ειδικού ποτηριού γευσιγνωσίας, καταλαβαίνουμε τη διαφορά μεταξύ των διαφόρων τύπων και πώς καταλήγουμε στο καλύτερο για την υγεία μας. Περισσότερα, όμως, στο σεμινάριο.
Το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ, ενώ είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης, στο info@olicatessen.gr.
Olicatessen, Βίκτωρος Ουγκό 4, Άνω Λαδάδικα, τηλ. 2313 030286.