• Η Λεπέν αξιοποιεί τις ταραχές στο Παρίσι

  Τις ψήφους των αστυνομικών διεκδικεί -με επιτυχία- η ακροδεξιά υποψήφια

 • Κατηγορία: Κόσμος Δημοσίευση 13/02/2017 - 23:39
  Τελευταία ενημέρωση 13/02/2017 - 23:40
 • Για τέταρτη νύχτα συνεχίστηκαν χθες τα βίαια επεισόδια ανάμεσα σε νεαρούς και δυνάμεις της αστυνομίας στα υποβαθμισμένα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας. Αιτία των συγκρούσεων αποτελούν οι διαμαρτυρίες των νεαρών ενάντια στην αστυνομική βία, με αφορμή τον πρόσφατο άγριο ξυλοδαρμό 22χρονου στην περιοχή Ολνέ-σου-Μπουά, από ομάδα αστυνομικών.
  Το επεισόδιο καταγράφηκε σε βίντεο και πέρα από τις βίαιες διαδηλώσεις, προκάλεσε την καταδίκη της αστυνομικής βίας από τα πολιτικά κόμματα. Ακόμη και ο απερχόμενος πρόεδρος Ολάντ επισκέφτηκε τον νεαρό θύμα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται μετά την επίθεση.
  Για την Μαρίν Λεπέν όμως το γεγονός και κυρίως οι βίαιες διαδηλώσεις που ακολούθησαν, όπως και οι αντιδράσεις των υπολοίπων κομμάτων, αποτέλεσαν μία καλή ευκαιρία για να απευθυνθεί στα «χαμηλά ένστικτα» των πιθανών ψηφοφόρων της. Κυρίως των ένστολων.
  Θυμήθηκε λοιπόν τα εκτεταμένα επεισόδια του 2005, στα ίδια προάστια του Παρισιού, για να συμπεράνει ότι ο πολιτικός κόσμος δεν διδάχθηκε τίποτα από αυτά. Χαρακτήρισε τους αγανακτισμένους νεαρούς διαδηλωτές «αλήτες» που σπάζουν και καταστρέφουν ό,τι βρουν γεμάτοι «μίσος για τη Γαλλία».
  «Για μένα», είπε, «είναι θέμα αρχής να υποστηρίζω την αστυνομία». Και για να αποφύγει το παραμικρό ψεγάδι στο κήρυγμά της μίλησε βεβαίως για «μεμονωμένα περιστατικά» αστυνομικής βίας, που αν αποδειχθούν θα διευθετηθούν από τη δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι «θα τιμωρηθούν όπως κάθε πολίτης». Εξέφρασε κατά συνέπεια μία απόλυτα συγκροτημένη, τεκμηριωμένη και πειστική άποψη, όπως οι ακροδεξιοί ομοϊδεάτες της ανά τον κόσμο. Αποκρύπτοντας βεβαίως ότι όλα τα «μεμονωμένα κρούσματα» παρουσιάζονται κάθε φορά στα ίδια υποβαθμισμένα προάστια του Παρισιού (και του κόσμου), αλλά ποτέ μα ποτέ σε μία γειτονιά πλουσίων.
  Πείθει όμως η πολιτική πρακτική της Λεπέν, καθώς σύμφωνα με δημοσκοπήσεις πετυχαίνει, ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, να αυξήσει τα ήδη υψηλά ποσοστά ψηφοφόρων της στις τάξεις των αστυνομικών. Έτσι περισσότεροι από τους μισούς αστυνομικούς δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Λεπέν.
  Πρόκειται εξάλλου για πολιτική πρακτική με εγγυημένα αποτελέσματα, όποτε και οπουδήποτε εφαρμόστηκε.

 • Pressenger

  Pressenger ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  Ενημερωτικός Εκδοτικός
  Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

  Αγίας Σοφίας 94,
  τ.κ.: 54634
  τηλ.: 6974-557792
  inbox@pressenger.gr

  Σχετικά με το pressenger.gr

  Έτος ίδρυσης 2016
  Σχεδιασμός – ανάπτυξη:
  ομάδα pressenger.gr

  Μέλος του    

  Τα υπογεγραμμένα κείμενα
  απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

  Επιτρέπεται και παροτρύνεται
  η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή των κειμένων,
  αυτούσιων ή διασκευασμένων, με κάθε μέσο
  υπό τους όρους
  - αναφοράς στην πηγή προέλευσης (pressenger.gr)
  - διατήρησης του όρου ελεύθερης διάθεσης
  σε κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο.