Σάββατο 22/09/2018 Ενημερωτικός εκδοτικός συνεταιρισμός 16 C° Θεσσαλονίκη
 • Νέα επίθεση με φορτηγό στο Λονδίνο

  Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες από το χτύπημα έξω από μουσουλμανικό τέμενος

 • Κατηγορία: Κόσμος Δημοσίευση 19/06/2017 - 09:30
  Τελευταία ενημέρωση 19/06/2017 - 09:30
 • Στον κύκλο του αίματος έχει μπει για τα καλά η Μεγάλη Βρετανία. Ξημερώματα Δευτέρας ένα φορτηγό βαν έπεσε πάνω σε περαστικός κοντά σε μουσουλμανικό τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν δέκα.

  Ο 48χρονος οδηγός του φορτηγού εγκλωβίστηκε από το πλήθος και συνελήφθη από την αστυνομία, ενώ οδηγήθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, όπου και θα εξεταστεί από ψυχιάτρους, προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο της ψυχικής του υγείας.

  Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, ανέφερε σε ανάρτηση της στο Twitter, ότι στο αρχικό στάδιο των ερευνών για την επίθεση με το βαν στην περιοχή Φίνσμπουρι Παρκ στο Βόρειο Λονδίνο, δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι εκτός από τον 48χρονο οδηγό του μικρού φορτηγού που συνελήφθη.

  Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας δήλωσε ότι ο οδηγός του βαν έπεσε σκόπιμα πάνω στους πιστούς και κάλεσε τις αρχές να αυξήσουν τα μέτρα ασφάλειας έξω από τα τεμένη στην Βρετανία.

  O δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν δήλωσε ότι πρόσθετες αστυνομικές μονάδες έχουν διατεθεί για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στις τοπικές κοινότητες του Λονδίνου και ειδικά σε αυτές που γιορτάζουν το Ραμαζάνι.

  Τόσο το ισλαμικό κέντρο, όσο και το τέμενος που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία κάνουν έκκληση για ηρεμία: "Έχουμε εργαστεί σκληρά τις τελευταίες δεκαετίες προκειμένου να οικοδομήσουμε μία ειρηνική κοινότητα ανοχής, εδώ στην περιοχή του Φίνσμπουρι Παρκ. Καταδικάζουμε συνολικά την οποιαδήποτε πράξη μίσους, που προσπαθεί να διαχωρίσει την υπέροχη κοινότητά μας".

   

 • Pressenger

  Pressenger ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  Ενημερωτικός Εκδοτικός
  Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

  Αγίας Σοφίας 94,
  τ.κ.: 54634
  τηλ.: 6974-557792
  inbox@pressenger.gr

  Σχετικά με το pressenger.gr

  Έτος ίδρυσης 2016
  Σχεδιασμός – ανάπτυξη:
  ομάδα pressenger.gr

  Μέλος του    

  Τα υπογεγραμμένα κείμενα
  απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

  Επιτρέπεται και παροτρύνεται
  η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή των κειμένων,
  αυτούσιων ή διασκευασμένων, με κάθε μέσο
  υπό τους όρους
  - αναφοράς στην πηγή προέλευσης (pressenger.gr)
  - διατήρησης του όρου ελεύθερης διάθεσης
  σε κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο.