• Πολιορκία των G20 στο Αμβούργο

  Δυναμικές και εμπνευσμένες διαδηλώσεις στη σύνοδο των ηγετών στο γερμανικό λιμάνι με τη ριζοσπαστική παράδοση

 •  
  00:00
 • Κατηγορία: Κόσμος Δημοσίευση 08/07/2017 - 12:21
  Τελευταία ενημέρωση 08/07/2017 - 13:05
 • Δυναμική επανεμφάνιση του αντικαπιταλιστικού κινήματος στο Αμβούργο, που με δυναμικές διαδηλώσεις και ευφάνταστες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κέρδισε τη μάχη στο πεδίο των δρόμων και της επικοινωνίας κατά τη διάρκεια της συνόδου πολιτικών ηγετών και τραπεζιτών των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου, γνωστή ως G20.

  Ύστερα από διήμερες συνεχείς συγκρούσεις και την επέμβαση βαριά οπλισμένων ειδικών μονάδων της αστυνομίας που μετακινήθηκαν εσπευσμένα στο Αμβούργο, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έθεσαν υπό έλεγχο την κατάσταση νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

  Το βασικό θέμα του διεθνούς οικονομικού φόρουμ, που άρχισε την Πέμπτη και ολοκληρώνεται σήμερα, είναι η -αισθητή πλέον σε όλους- κλιματική αλλαγή,  αλλά τις εργασίες της συνόδου μονοπώλησε η ανάσχεση της χρηματοδότησης της "μάστιγας της τρομοκρατίας" για την οποία οι ηγέτες συμφώνησαν σε μια κοινή ανακοίνωση 21 σημείων.

  Η G20 καλεί «σε συνεργασία και τον ιδιωτικό τομέα, και κυρίως τους παρόχους επικοινωνίας, ώστε να καταπολεμηθεί πιο αποτελεσματικά η προπαγάνδα μέσω του Διαδικτύου και η ριζοσπαστικοποίηση".

  Στους δρόμους του μεγαλύτερου λιμανιού της Γερμανίας με τη ριζοσπαστική παράδοση έχουν δώσει ραντεβού περισσότεροι από 100.000 διαδηλωτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες του αντικαπιταλιστικού κινήματος και ποικίλες μεθόδους διαμαρτυρίας, από τις συγκρούσεις στα οδοφράγματα μέχρι ευφάνταστα δρώμενα στους δρόμους.

  Όταν οι ηγέτες της G20 συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν μια συναυλία με έργα του Μπετόβεν στο συναυλιακό κέντρο Έλμπφιλαρμονί στη μία όχθη του ποταμού Έλβα, οι διαδηλωτές από την απέναντι όχθη έβαλαν δυνατά στα μεγάφωνα Τζίμι Χέντριξ.

  Εκτυλίχθηκαν κωμικοτραγικές σκηνές με την αστυνομία να κυνηγά μέλη του Black bloc πάνω σε σκαλωσιές καθώς οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο σε στέγες, ενώ δεν δόθηκε άδεια στην αυτοκινητοπομπή της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ να αναχωρήσει από το ξενοδοχείο όπου διέμενε για μια επίσκεψη στο ιστορικό λιμάνι της πόλης και οι διαδηλωτές καθυστέρησαν τα λεωφορεία που μετέφεραν τους επισκέπτες από το δείπνο που διοργανώθηκε για τους συμμετέχοντες στη σύνοδο.

   

 • Pressenger

  Pressenger ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  Ενημερωτικός Εκδοτικός
  Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

  Αγίας Σοφίας 94,
  τ.κ.: 54634
  τηλ.: 6974-557792
  inbox@pressenger.gr

  Σχετικά με το pressenger.gr

  Έτος ίδρυσης 2016
  Σχεδιασμός – ανάπτυξη:
  ομάδα pressenger.gr

  Μέλος του    

  Τα υπογεγραμμένα κείμενα
  απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

  Επιτρέπεται και παροτρύνεται
  η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή των κειμένων,
  αυτούσιων ή διασκευασμένων, με κάθε μέσο
  υπό τους όρους
  - αναφοράς στην πηγή προέλευσης (pressenger.gr)
  - διατήρησης του όρου ελεύθερης διάθεσης
  σε κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο.